De zaak Dutroux en de overeenkomsten met de zaak Demmink

Olenka Frenkiel

Op het YouTube kanaal “REALWOMEN/REALSTORIES” verscheen gisteravond de BBC Correspondent uitzending “Belgium’s X-Files – An Olenka Frenkiel Investigation” uit 2002. De uitzending gaat over de zaak Dutroux en in de uitzending wordt duidelijk dat vanaf het eerste moment dat er signalen zijn dat Dutroux niet in zijn eentje handelde maar dat er sprake is van een georganiseerd seksueel misbruik netwerk het onderzoek daarnaar actief wordt tegengewerkt vanuit de Belgische justitie en hooggeplaatste mensen in de politiek en zelfs vanuit de door overheid betaalde Belgische televisie omroep. En daarmee lijkt de zaak volgens mij nogal op de zaak Joris Demmink hier in Nederland.

de BBC uitzending uit 2002

De genoemde Belgische televisie omroep schilderde Regina Louf af als een fantast en leugenaar. Ik heb daar geen enkele aanwijzing voor gevonden. In de uitzending van de BBC wordt juist bevestigd dat ze dingen weet te vertellen over een locatie van een moord waar ze getuige van was die ze niet zou kunnen weten als ze er niet daadwerkelijk geweest was. Er worden onderzoeken stopgezet. Er wordt geen onderzoek gedaan naar de afkomst van de haren die gevonden zijn in de kelder van Dutroux. Volgens justitie was dat niet nodig omdat er geen bewijs was dat er anderen in de kelder waren. De getuigenis van Louf over het bestaan van een netwerk van kinderprostitutie word totaal genegeerd. Louf zegt tot haar zestiende jaar zwaar seksueel misbruikt te zijn door haar pooier Tony, die haar via een netwerk van kinderprostitutie uitleende en verhuurde. Voor seksfeesten van ‘gewone’ klanten, maar ook aan notabelen, advocaten, zakenlui en aan een voormalig premier. Lees er meer over in dit artikel van de Groene Amsterdammer.

De tegenwerking vanuit politiek en justitie en het bestaan van georganiseerd misbruik netwerken zijn naar mijn mening opvallende overeenkomsten met de zaak Joris Demmink hier in Nederland. De reden voor alle tegenwerking is simpel. Er zijn hooggeplaatste mensen betrokken (geweest) bij het misbruik. En zij zullen uiteraard alles in het werk stellen onderzoek naar die netwerken te blokkeren. Wellicht zijn er ook hooggeplaatste mensen die niet betrokken waren maar het wel in de doofpot willen stoppen uit angst voor represailles van daders of uit angst voor een te groot schandaal waarin ook zij het onderspit zullen delven omdat met het naar buiten komen van de waarheid het vertrouwen in politiek en justitie een enorme klap zal krijgen. Met andere woorden: om de lieve vrede te bewaren. En dat is misselijkmakend.

Omdat de door onder meer Louf beschreven daden van het netwerk zo gruwelijk zijn was de campagne Louf af te schilderen als fantast succesvol. De meeste mensen willen liever niet hun ogen openen voor de realiteit dat mensen (in driedelig pak) in staat zijn tot de meest sadistische en mensonterende daden. Die waarheid is te ongemakkelijk en eng. En daarom kiezen mensen ervoor de lezing dat Louf gek zou zijn en alles zou hebben verzonnen te geloven.

Regina Louf (videostill uit de BBC uitzending)

In Nederland wordt ook nu nog de moeder van Lisa, die in deze uitzending van VPRO Argos haar verhaal doet over onder meer Demmink tot op de dag van vandaag tegen gewerkt door justitie. Er is haar bijvoorbeeld verteld dat ze geen nieuwe zaak mag starten.

Lees meer over de zaak Demmink in deze twee blogs:
blog 1
blog 2

Lees meer over de BBC uitzending hier.

22-08-2022
Obed

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven