Rechtszaak Thijs Römer

Gisteren was de rechtszaak tegen acteur Thijs Römer. Thijs wordt verdacht van het online seksueel misbruiken van drie minderjarige meisjes en het bezit van kinderporno. Een en ander kwam aan het rollen toen Nena Kruizinga op Twitter haar verhaal deed. Ze kreeg een enorme hoeveelheid negatieve reacties over haar heen. En ongeloof. Thijs dreigde met een rechtszaak tegen haar. Maar nu lijkt haar gelijk bewezen te zijn.

Thijs Römer - foto ANP
Thijs Römer – foto ANP

Nena sprak gisteren ook tijdens de rechtszaak en vroeg daarbij aan Thijs haar aan te kijken. Naast Nena gaat de rechtszaak over twee andere slachtoffers van het seksueel grensoverschrijdende gedrag van Thijs. Officier van justitie Henk Mous noemde de verklaring van de meisjes betrouwbaar. ,,Ze worden niet groter gemaakt dan ze zijn. Dat de aangiften zeven jaar later zijn gedaan, zegt helemaal niets. Zeker in zedenzaken dringt bij slachtoffers later door wat ze hebben meegemaakt.”

Er is verklaard dat Thijs de slachtoffers dwong seksueel getinte foto’s en filmpjes naar hem op te sturen. Hij zat in een appgroep met fans waarin het vaak ging over seks of seksueel getinte onderwerpen. Thijs gaf masturbeer tips in de appgroep met jonge fans. Blijkbaar vond hij dat normaal gedrag. Hij lijkt zich ook niet bewust te zijn geweest van zijn machtspositie. Hij vroeg Nena bijvoorbeeld om naaktfoto’s te sturen. Als ze dat niet deed, negeerde hij haar een paar dagen. Advocaat Maartje Schaap omschreef “Van een puberale schunnige chat ging het naar sexting, naaktfoto’s, dickpics” Ook zou hij de opdracht hebben gegeven om de seksuele handelingen te filmen en die naar hem te sturen.

Het is goed te merken dat BN’ers niet onaantastbaar zijn en dat Thijs nu wordt aangesproken op wat mij betreft zwaar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Zijn acteer carriere lijkt voorbij. De uitspraak is op 8 augustus om 13:00.

Ik had een telefonisch interview met Nena in januari van dit jaar waarin ik haar vroeg wat de negatieve reacties op de socials met haar deden. Je vind dat in deze blog.

Paar linkjes, via zoekmachines veel meer te vinden AD, RTV Noord.

Obed
26-07-2023

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven