Knuffels voor justitie

Afgelopen zaterdag waren er op verschillende plekken in Nederland manifestaties om aandacht te vragen voor kinderhandel en kindermisbruik onder de naam “Freedom for the Children“. Zo ook in Den Haag. Een aantal demonstranten liep vanaf het Malieveld naar het Paleis van Justitie om daar knuffels neer te leggen. Waarom deden ze dat?

knuffels die zijn neergelegd bij het paleis voor justitie afgelopen zaterdag
knuffels die zijn neergelegd bij het paleis voor justitie afgelopen zaterdag

Om die vraag te beantwoorden verwijs ik naar een uitzending van het radio programma Argos uit 2018. Argos wordt gemaakt door de VPRO en HUMAN. In de aflevering waar ik op doel wordt omschreven en aangetoond hoe politie en justitie een aangifte van georganiseerd misbruik in bossen en in een café door een groep mannen keihard tegenwerkt. Een van de mannen die door het slachtoffer/overlever wordt beschuldigd is Joris Demmink. Mocht je die naam niet eerder hebben gehoord: Joris Demmink is een voormalig topambtenaar en secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Justitie. Er gaan al jaren verhalen over hem de ronde waarin hij in verband word gebracht met kindermisbruik. Zo is er het verhaal van het misbruik van twee minderjarige Turkse jongens, die om de vervolging van Demmink vroegen. En dus het verhaal van Lisa (gefingeerde naam) in de uitzending van Argos. In de uitzending van Argos wordt de naam Demmink overigens niet genoemd. Maar het is al snel duidelijk dat het om hem gaat. Zo is ook te lezen in dit artikel van het AD dat ook dieper ingaat op de verhouding tussen Demmink en rechter Jan Wolter Wabeke, die overigens ook beschuldigd wordt van misbruik en die moest beoordelen of de zaak van Lisa verder onderzocht moest worden.

Lisa’s zaak wordt niet in behandeling genomen. En zo worden er vaker zaken van misbruik niet in behandeling genomen. Soms uit naam van het landsbelang. Het is ziek en in en in triest dat een land als Nederland niet de daadkracht heeft om misbruik adequat aan te pakken omdat er krachten actief zijn binnen het justitiële apparaat die daders beschermen en die slachtoffers de mond proberen te snoeren.

Obed, 24-08-2020

Luister hier naar Argos. CW/TW: heftige details. Alleen luisteren als je het aankan.

Berichten gemaakt 94

2 gedachten over “Knuffels voor justitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven