Het verhaal van Abouta

Via social media werd ik gewezen op de Marokkaans-Nederlandse muziekproducent Abouta (een samenvoeging van zijn naam Abdelhakim Boutachkourt). Hij bracht afgelopen zomer “Mijn Trauma EP” uit, met als thema de trauma’s die hij moest doorstaan in zijn leven. Het album is een krachtig statement van een overlever van veel nare dingen. Op de EP ook de track “Karma”. Die track maakte hij met betrekking tot en tegen de pedoseksueel die hem seksueel misbruikte in zijn jeugd. Ik werd geraakt door de tekst. Ook de andere tracks zijn de moeite van het beluisteren meer dan waard: sterke beats, rauwe lyrics en toch ook hoopvol. Abdelhakim wou een paar vragen die ik had beantwoorden en zijn antwoorden lees je hieronder. Ook plaats ik een link naar het nummer “Karma”.

Wat heb je meegemaakt?
Ik ben als kind seksueel misbruikt door een onderwijsassistent.

Hoe ver ben je in de verwerking ervan en welke vormen van hulp heb je ervoor gehad?
Het seksueel misbruik en andere trauma’s hebben ervoor gezorgd dat ik een stoornis heb ontwikkeld. Alles wat er is gebeurd, loopt eigenlijk al sinds dag één als een soort van rode draad door mijn leven heen. Een psychiater zei me ooit letterlijk: ”je bent mentaal kerngezond geboren, maar je hebt een stoornis ontwikkeld door de toedoen van anderen, onder andere door die pedoseksueel dus”.

Helpt het artiest zijn ook met je eigen verwerking?
Ja, zeker, absoluut. Zo is mijn track Karma geschreven met betrekking tot die pedoseksueel.

Wat hoop je te bereiken bij andere mensen (mede-overlevers en mensen die het niet meemaakten)?
Ik hoop met mijn muziek onder andere begrip te creëren voor mensen die het mentaal en/of fysiek moeilijk hebben, door deze mensen (h)erkenning te geven.

Denk je dat een wereld zonder seksueel geweld mogelijk zou zijn, en waarom?
Nee, helaas niet, denk ik. Seks is aan de ene kant iets doodnormaals, mits beide mensen het willen en er hetzelfde instaan. Maar aan de andere kant kan seks ook vergif zijn, als één van beide mensen het niet wilt en er niet hetzelfde instaat. En zo lang de wereld bestaat, zal seks ook bestaan, wat immers ook nodig is voor voortplanting en het voortbestaan van de wereld. Maar helaas zal dit dan dus ook gelden voor de andere kant: mensen die zich niet kunnen beheersen en/of die misbruik maken van een ander.

Wat zijn je plannen qua artiest?
Mijn toekomstdroom is om anderen te helpen met het maken van tracks om heftige gebeurtenissen in hun leven een plek te geven. Tracks te maken met en voor de grootste artiesten van Nederland. En om ook een muzikale voet te zetten in mijn vaderland Marokko.

Beluister de track “Karma” hier:

Over Abouta: De Marokkaans-Nederlandse muziekproducent Abouta (een samenvoeging van zijn naam Abdelhakim Boutachkourt) timmert met featurings van Tone Jonez (Grammy Award Winner), THC, Jayh, d’Tuniz, Ace, Kingosabi, Kaascouse, Logisch, Sondy, NameOnTheBeat en Chiraqxel hard aan de weg. Alle releases van Abouta zijn onder andere te vinden op alle muziekstreamingdiensten en social media. Volg ook de officiële website: www.abouta.nl, Facebook, Instagram, TikTok en X. Abouta wordt gedistributeerd door In Corsa Distributie en is geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, BumaStemra en Sena.

Obed
13-11-2023

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven