Ophef Rammstein

Er is al bizar veel geschreven over Rammstein en hun optredens in Groningen. Het leek me daarom eerst niet nodig daar over te typen, maar lees zoveel opmerkingen die de plank misslaan dat ik nu toch ook maar een blog maak erover. Dit is geen oproep wel of niet te gaan – dat mag iedereen uiteraard zelf weten.

Zanger Till Lindemann ligt onder vuur. Verschillende vrouwen zeggen dat ze gedrogeerd zijn en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag door hem hebben meegemaakt. Zoals zo vaak leidt dit tot veel negatieve reacties en ongeloof. Mensen die denken dat de vrouwen verhalen verzinnen voor geld of aandacht. Dit lijkt me totaal niet geloofwaardig. Uit onderzoek blijkt dat 5% van alle aangiftes niet waar blijkt. Een ander onderzoek heeft het zelfs over 2%. Daarbij: de aandacht wat een verhaal naar buiten brengen over wat je is aangedaan genereert bestaat vooral uit negatieve. Je wordt bijvoorbeeld veelvuldig aangevallen op social media.

Er wordt geroepen dat er niks bewezen is. Tja. Misbruik vindt vaak plaats achter gesloten deuren. Er zijn meestal geen getuigen. Je krijgt dan woord tegen woord. De reden dat zoveel seksueel geweld plegers nooit veroordeeld worden. Om bewijs vragen alsof het om een winkeldiefstal zou gaan is dan ook niet okay. Als er zoveel verhalen zijn over de zanger lijkt me dat reden genoeg aan te nemen dat er sprake zal zijn van misstanden.

Verder is het “Hij wordt al veroordeeld door de media, in plaats van door een rechter.” De media berichten over de aantijgingen. Het zou raar zijn als dat niet zou gebeuren. Je hoordt eigenlijk in de reacties niemand over het wangedrag van Till. Wie er wel veroordeeld worden zijn de vrouwen die met hun verhaal naar buiten durven te treden. En masse op de socials. Een kreeg zelfs een doodsbedreiging.

Dan lees ik het woord cancellen en woke. Gaat nergens over wat mij betreft. Niemand wordt gecancelled. Er zijn slachtoffers die de moed hebben met hun verhaal naar buiten te durven komen. Het zou daarbij gebleven zijn als niet mensen massa’s op de socials zelf veel gedoe daar over creëren door bijvoorbeeld te roepen dat er een hetze gecreëerd wordt tegen de band.

Verder lezen we dingen als “Vroeger heette dat groupies. Sex drugs & Rock’n Roll”. Zucht. Er is niks mis met een fan die het bed in duikt met een artiest, zolang er sprake is van consent. Have fun zou ik zo zeggen. Als er sprake is van geen consent/(fysieke) dwang en/of drogering dan heet dat geen seks dan heet dat misbruik.

Toen er gedoe was over geluidsoverlast las ik dingen als “alle registers worden opengetrokken“. Alsof het, na de verhalen over grensoverschrijdend gedrag van Till, een vooropgesteld plan betrof er alles aan te doen het optreden van Rammstein niet door te laten gaan. Klinkt als een complot theorie in mijn oren. Die twee staan los van elkaar.

Rammstein is natuurlijk meer dan alleen de zanger. En het is jammer dat de band bezoedeld wordt door zijn wangedrag. Superjammer.


Obed
05-07-2023

goede video over de aanklachten tegen Lindemann

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven