De staking van het onderzoek naar Till Lindemann

Overal kunnen we lezen dat de politie het onderzoek staakt naar de zanger van Rammstein, na beschuldigingen van seksueel wangedrag. En overal lezen we euforische reacties. Zijn onschuld is bewezen etc. Maar is dat ook echt zo?

Ik zou zeggen van niet. Er is te weinig bewijs wil niet per definitie zeggen dat de man onschuldig is. Zijn schuld is stomweg niet bewezen door bewijs wat standhoudt in een eventuele rechtszaak. Denk daarbij aan DNA of video opnames van het vermeende misbruik. Maar daarmee is zijn onschuld óók niet bewezen. Wat overblijft is woord tegenover woord. Het woord van de overlevers tegenover het woord van hem (ontkenning). En daarmee is er geen zaak mogelijk.

Je kunt dus zeggen dat niemand zeker weet wat er wel of niet gebeurd is. Wel kun je een inschatting maken. Ik maak zelf de volgende: ik schat in dat de kans dat álle verhalen verzonnen zijn uítermate klein. Ik schat in dat het stellig ontkennen en het inschakelen van advocaten, die vervolgens dreigbrieven laten sturen naar de vrouwen die met hun verhaal naar buiten kwamen allemaal wijzen op mogelijk gedrag wat past bij iemand die wel degelijk weet dat hij fouten heeft gemaakt en die erg zijn best doet zijn imago en carrière te redden. Dat is mijn inschatting. Het staat je vrij een andere te maken.

Obed

31-08-2023

Berichten gemaakt 94

Eén gedachte over “De staking van het onderzoek naar Till Lindemann

  1. Ik ben het met je eens. Enorm ontmoedigend ook voor de slachtoffers en meiden die iets soortgelijks meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven