Nena Kruizenga – haar verhaal en de reacties erop

Nena in 2021 – bron: Twitter

Via mijn Stop Seksueel Geweld Twitter account volgde ik vorig jaar het verhaal van Nena Kruizenga. Op 14 jarige leeftijd kwam ze in contact met Thijs Römer en werd ze verliefd op hem. Hij maakte daar op meerdere manieren misbruik van. Hij vroeg haar onder meer naakt foto’s te maken in ruil voor een rol in de succesvolle televisie serie Moordvrouw. Die rol heeft ze (uiteraard) nooit gekregen.

Ik las erg veel negatieve reacties op haar tweets. En wat je ook vind van het plaatsen van de tweets, aan victim blaming doen en op een andere manier hatelijke comments plaatsen op een verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag is wat mij betreft note done maar gebeurd helaas aan de lopende band. Ik was wel benieuwd hoe Nena de reacties zelf heeft ervaren en ik zocht contact met haar met de vraag of ze wou meedoen aan een interview om te publiceren als podcast. Dat wou ze en hier kun je naar de podcast luisteren (geen Spotify nodig). Het linkje hieronder is een Spotify preview, via daar kun je doorklikken op de hele podcast op spotify.

Hier staan een paar van de reacties zoals die te vinden zijn onder berichten over het verhaal van Nena.
TW: Victim Blaming en hatelijke comments

Berichten gemaakt 90

2 gedachten over “Nena Kruizenga – haar verhaal en de reacties erop

 1. Komt die vieze pedofiel Thijs Romer bij rechtbank met taakstrafje weg??

  Wat een land wat een rechtbank.

  Normaal wordt een pedofiel voor 1 persoon gevangenisstraf opgelegd deze komt met taakstrafje weg .

  Heeft hij geld 💰💰💰 dan komt jee mee weg.

  Thijs Romer maakt in 2008 een pedofiel hoofdrol speelt hij film naam ” Het Wapen van Geldrop” waarin hij hoofdrol speelt van een veroordeeld pedofiel Tbs er.!

  Pedofiel is Thijs Romer,maar Kromme bananen rechtbank Assen geeft hen privileges en wordt als held ontvangen via achterdeur en beschermd en slachtoffers een trap nagegeven van pedofielen beschermer Zum Kotsen Scheve schaatsen rijderkromme Rechtbank Assen .

  Ik kots op zon rechter en rechtbank als Assen !!
  Ver van rechtvaardigheid niks met rechtvaardigheid of slachtoffers beschermen maar meer een bn er met zak vol geld 💰 en privileges pedofilie bescherming bieden .

 2. Een berichtje voor Nena,
  Lieve Nena, ik begrijp jou heel goed, ook ik heb flinke trauma’s opgelopen in mijn leven door seksueel en narcistisch misbruik.
  Inmiddels veel overwonnen en geleerd, vooral het stuk van mijn eigen aandeel in de situatie.
  Ik wil je graag een tip geven. Ga kijken waarom dit gebeurd is. Want ik weet dat het komt doordat jij jezelf afhankelijk gemaakt hebt en onderdanig hebt opgesteld. Iemand ophemelen en adoreren veroorzaakt dat de ander makkelijk misbruik maakt van jou kwetsbaarheid.
  Leer daarvan en zorg dat je iedereen op gelijke level ziet als jij jezelf. Dit komt vaak door onzekerheid, wat heel normaal is op jouw leeftijd van misbruik door Thijs.
  Niemand is meer dan jij, bekend of onbekend.
  Ik hoop dat je hiermee iets kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven