Persoonlijk verhaal: Lou

Lou

Onlangs hoorde ik de uitzending van Argos over ritueel misbruik. Argos is een radioprogramma van de VPRO en HUMAN. De uitzending is te beluisteren via deze link of via de player onderaan deze blog. Ik wist nog relatief weinig van ritueel misbruik en door het gedegen onderzoek van de journalisten van het programma kreeg ik een beter beeld.

Een van de mensen die aan de uitzending medewerking verleende is Lou (45). Ik was met haar in contact gekomen via internet en stelde voor een interview met haar te doen over de gevolgen zijn van ritueel misbruik op haar leven. Lou zelf spreekt liever van georganiseerd misbruik. Ik maakte een afspraak met haar om een interview af te nemen. Je kunt het bekijken via het YouTube linkje hier onder de tekst.

Veel mensen hebben moeite te geloven dat er zoiets bestaat als ritueel/georganiseerd misbruik. Maar helaas bestaat het wel degelijk. Steeds meer verhalen komen naar buiten in ons eigen land maar ook in het buitenland. Ik heb heel veel respect voor Lou. Niet alleen weet ze zich staande te houden als overlever van zoveel gruwelijks. Maar ook heeft ze de moed haar verhaal met jullie allemaal te delen. Kijk niet weg van deze praktijken – hoe naar ze ook zijn. Met z’n allen kunnen we het stoppen.

Obed 21-08-2020

het interview met louBerichten gemaakt 94

2 gedachten over “Persoonlijk verhaal: Lou

  1. Mijn naam is Lars en ik ben ook helaas overlever van deze gruwelpraktijken. Ik zou eventueel graag met Lou in contact willen komen, of liever nog met meerdere lotgenoten om bijvoorbeeld een platform met bijeenkomsten voor overlevers en naasten op te zetten of een stille tocht te organiseren. Want het moet gewoon uit de doofpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven