Feiten over kindermisbruik als het gaat om pedofilie

screenshot uit het YouTube filmpje van Spuiten en Slikken

Ik kwam een filmpje tegen op het YouTube kanaal van Spuiten en Slikken waarin een pedofiele vrouw wordt geïnterviewd. Dit interview bracht me op het idee nog eens aandacht aan dit onderwerp te besteden. Veel mensen hebben bij het woord pedofilie meteen de associatie met kindermisbruik. Is dit ook terecht?

Het antwoord is nee. Uit een onderzoek dat gepubliceerd is 2014 blijkt dat maar liefst 80% van het kindermisbruik gepleegd wordt door niet-pedofiele mensen. Het onderzoek is dus een beetje ouder, maar dit lijken me geen cijfers die erg verschuiven over de loop van de tijd.

Pedofilie bestaat. Blijkbaar worden er mensen geboren die zich seksueel aangetrokken voelen tot kinderen. En hoe bizar dat ook is, daar kunnen die mensen op zich niks aan doen. Waar ze wel toe verplicht zijn is het niet omzetten van deze gevoelens in daden. Iedereen weet wat voor desastreuze gevolgen seksuele handelingen van een volwassene bij een kind kunnen veroorzaken. Op korte en op lange termijn. De vrouw in dit filmpje geeft overigens ook aan dit nooit gedaan te hebben en dit ook nooit van plan te zijn. Mensen die wel in de fout gaan noem je niet pedofiel maar pedoseksueel. En dit is een belangrijk verschil. Op het moment dat in de media wordt gesproken over pedofiele mensen als zouden ze zich allen schuldig maken aan misbruik maak je de drempel voor mensen met die gevoelens hulp te zoeken extra hoog. En het is nou juist zo belangrijk dat mensen met die gevoelens de juiste begeleiding krijgen om te voorkomen dat ze wel de fout in gaan. En daarmee van een pedofiel veranderen in een pedoseksueel. Volgens Wikipedia gaat het over een kwart van de pedofiele mensen die de fout ingaan. Dat kan gaan om misbruik maar ook om het downloaden van kinderporno.

Nou zijn er dus wel degelijk pedoseksuele organisaties die de meest zieke ideeën er op na houden als we het hebben over relaties tussen volwannene en kinderen. Zoals de verboden organisatie Martijn. Maar ze vertegenwoordigen dus niet per definitie de mensen in Nederland die rondlopen met pedofiele gevoelens.

En dan hebben we het nog steeds niet gehad over de 80% niet-pedofiele daders. De redenen van die mensen om zich te vergrijpen aan een kind zijn heel divers. Acties tegen pedofilie slaan dus nogal de plank mis. Je zou actie moeten voeren tegen daders. En tussen die daders zitten nogal wat heteroseksuele mannen. En die “ontspringen de dans” doordat het steeds gaat over pedofiele mensen. We moeten ons beeld van daders aanpassen aan de realiteit. Zomaar een buurman, leraar of familielid zich schuldig kan maken aan misbruik. Een dader kan een gezin hebben. Luister naar je gevoel en onderneem actie als je het idee hebt dat er iets niet in de haak is.

Obed
24-06-2020

het YouTube filmpje

Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven