Demonstratie Groningen

het logo van de facebook groep

Ik las vandaag op Sikkom.nl een artikel over een demonstratie tegen Pedoseksualiteit. De demonstratie wordt gehouden vanuit de Facebook groep “Anti-Pedofilie, tijd voor actie!“. Deze groep werd opgericht naar aanleiding van de uitzending van Danny Ghosen op de NPO. Het programma heet “Danny op Straat” en in aflevering 2 gaat Danny in gesprek met Nelson, iemand die seks met kinderen normaal vind. Het zijn schokkende uitspraken die Nelson doet en wat mij betreft hoort iemand die zo denkt over seksualiteit en kinderen niet los rond te lopen in de samenleving. Hij moet behandeld. En als dat niet aanslaat mag hij simpelweg niet in contact komen met kinderen. De veiligheid van kinderen is belangrijker dan de vrijheid van Nelson een bizarre en gevaarlijke mening er op na te houden.

danny en nelson
danny en nelson

Het gesprek tussen Danny en Nelson roept woede op en die snap ik. Ik snap zonder enige twijfel iedere vorm van woede bij het lezen van berichten over misbruik. Die voel ik ook! Maar ik vind het wel belangrijk om dingen in het juiste perspectief te blijven zien. Om te beginnen worden de termen pedofilie en pedoseksualiteit door elkaar gebruikt. Dit is niet terecht. “Pedofilie wordt vaak in verband gebracht met pedoseksualiteit en kindermisbruik, maar valt niet hiermee samen. Een groot deel van de pedofielen misbruikt geen kinderen en een groot deel van de kindermisbruikers is niet pedofiel.valt te lezen op Wikipedia en deze stelling wordt onderbouwd door onderzoek. Vooral het laatste is iets om bij stil te staan: een aanzienlijk deel van misbruik wordt niet gepleegd door pedofielen. Maar dus door (onder meer) heteroseksuele mannen, die blijkbaar een kick halen uit het misbruiken van kinderen. Vaak heeft misbruik te maken met macht. Het gevoel de ander de baas te zijn, te kunnen overheersen. Nelson is overduidelijk een pedoseksueel, of wil dit op zijn minst zijn. Maar er zijn dus ook pedofile mensen die zich er van bewust zijn dat je met je poten van kinderen af moet blijven. Gevoelens of geen gevoelens.

Kindermisbruik is een vorm van seksueel geweld. Verkrachtingen, aanrandingen, seksueel getinte opmerkingen, ongewenste aanrakingen vallen er ook onder. In de meeste gevallen gepleegd door mannen. Een deel van die mannen zal wellicht hard roepen dat pedofielen dood moeten. Ik ben daarom meer voor een demonstratie tegen seksueel geweld, waaronder kindermisbruik. Ik ben van plan die in het najaar te organiseren. Een “March against sexual violence.” Het nummer wat ik schreef tegen seksueel geweld (Hands off, dirty sucm! or you will get some) zal ik er zeker draaien.

Obed

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven