Stichting Strijd tegen Misbruik

Priscilla en Marcel , de ouders van een meisje in Glanerbrug, dat jarenlang werd misbruikt door een plaatsgenoot richtten in 2009 Strijd tegen Misbruik op. Later ging de beweging verder als stichting.

De stichting was betrokken bij het verboden krijgen van vereniging Martijn, die streefde naar wettelijke en maatschappelijke acceptatie van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Het dochtertje van Priscilla en Marcel werd misbruikt door een buurman die van Martijn tips had gekregen hoe je een kindje uitkiest om te misbruiken en hoe je je sporen wist. Na een jarenlange juridische strijd was hun streven uiteindelijk succesvol en de vereniging werd verboden.

Op dit moment is de stichting actief in de weer tegen het Pedohandboek: een ongeveer 1000 pagina’s tellend document wat al jaren op het darkweb circuleert en waarin wordt beschreven hoe je een kind kan misbruiken zonder dat iemand dat opmerkt. Het boek is volgens minister Grapperhaus niet te verbieden. Maar daar denkt de stichting anders over. En ik ook. Ik ben niet snel voor het verbieden van boeken, maar als een boek aanzet tot seksueel misbruik van kinderen is er geen enkele reden te verzinnen het lezen of in bezit hebben van het boek niet strafbaar te maken en is het zaak de verdere verspreiding van het boek op alle mogelijke manieren tegen te gaan. Misbruik van kinderen leidt tot ontwrichte levens en jarenlange trauma’s.

Een vriendin van me, Dilana Smith, zet zich in als ambassadrice voor de stichting. Hier een video waarin ze zich uitspreekt tegen het handboek.

Je vind de website van de stichting hier: http://strijdtegenmisbruik.nl/

Berichten gemaakt 94

Eén gedachte over “Stichting Strijd tegen Misbruik

  1. Van de week de uitzending op de NTR gezien en als vader van een 3jarig zoontje, word ik letterlijk misselijk van zulke mensen die iets van een vereniging/partij op willen richten met zulke ideeen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven