Truth be told

QAnon aanhangers

Er wordt tegenwoordig nog al eens het woord “complottheorie” gebruikt. Bijvoorbeeld als we het hebben over mensen die in opstand komen tegen het 5G-netwerk en het regeringsbeleid als het gaat om het Covid-19 virus. Maar ook de theorieën van QAnon (een stroming uit de Verenigde Staten die ook weerklank vind in steeds meer andere delen van de wereld) worden zo afgedaan. Een onderdeel van QAnon’s theorie is dat de elite van de VS (en daarbuiten) bestaat uit mensen die kinderen misbruiken en ook opeten tijdens satanistische rituelen. En uitgerekend Donald “grab ‘em by the pussy” Trump zou de enige zijn die de mensheid zou kunnen redden van die ellende. Vooral het laatste klinkt te bizar voor woorden. En juist daarom is QAnon zo’n nare stroming. Want een deel van hun theorie (georganiseerd ritueel misbruik) vind wel degelijk plaats en omdat ze deze feiten vermengen met fictie willen maar weinig mensen luisteren naar slachtoffers van deze extreme vormen van seksueel geweld.

“Satanistisch ritueel misbruik” klinkt voor veel mensen als een verzinsel. Het woord satanisme roept sensatie-beelden op uit Hollywood films. Wellicht denken mensen aan stoelen die door de kamer vliegen, mensen die in tongen praten of aan het spontaan verschijnen van diverse demonen. En daarmee is de kous dan af. Kan niet waar zijn. Maar dat is het helaas wel. Maar ik denk dat het belangrijk is de rituelen als iets functioneels te zien. Vergeet het woord satanisme. Niet alleen roept dat allerlei horrorfilm-achtige associaties op, ook is het (mij althans) volkomen onduidelijk of dat woord wel enig verband heeft met de officiële satanistische kerk. Op de website van de kerk lezen we “Do not harm little children.” als een van de regels waarnaar je moet leven. Dat zou in schril contrast staan met de gruwelijkheden waar kinderen mee te maken hebben binnen deze kringen. Waar het om gaat zijn zeer gruwelijke rituelen.

Het is belangrijk de dingen te zien voor wat ze zijn. Georganiseerd misbruik bestaat. Er zijn ondertussen vele getuigenissen te lezen en te bekijken van overlevers. Het gebeurt binnen netwerken. Soms zijn daar “hooggeplaatste” mensen bij betrokken. Vaak in combinatie met drugshandel en andere vormen van criminaliteit. Kinderen worden misbruikt. Soms wordt dat gefilmd en gefotografeerd als kinderporno materiaal. En kinderen worden soms doorverkocht. En soms ook vermoord. Het is stomweg handel. Jeanette Archer, overlever van ritueel misbruik, beschrijft in een interview dat mensen die mee willen doen aan een ritueel daar geld voor op tafel moeten leggen.

De rituelen die worden gebruikt zie ik als tools. Tools om mensen angst in te boezemen. Bij “normaal” seksueel misbruik word door de dader vaak geprobeerd het slachtoffer te doen zwijgen door het uiten van allerlei dreigementen. Bijvoorbeeld “Als je het verteld aan je ouders willen ze je nooit meer zien.” of “Ze zullen je toch niet geloven.” of “Als je het verteld pak ik je zusje.” De rituelen moet je denk ik ook zo zien. Bij ritueel misbruik word een slachtoffer bewust getuige gemaakt van geweld naar een ander slachtoffer. In de hoop dat de getuige het dan wel laat de alarmklok te luiden. En wellicht is het een verbindende factor tussen de daders. Door het omkleden van het geweld met rituelen wordt er een “hoger doel” gehangen aan de gruwelijkheden. Het samen onderdeel zijn van deze rituelen schept een band. En als netwerk heb je een band nodig om te kunnen blijven voortbestaan.

Vaak wordt ritueel misbruik van generatie op generatie doorgegeven. Slachtoffers zijn vaak kwetsbare kinderen, waarbij een sociaal vangnet of sterke basis ontbreekt. Daders zijn uiteraard kindermisbruikers. Mensen die genieten van macht. Sadisten.

En dan de elite. Zijn er mensen van de elite van de wereld betrokken bij dit soort netwerken? Ook daarbij moet je de dingen niet groter maken dan ze zijn, maar ook niet kleiner. De meesten van ons herinneren ons nog het verhaal van Marc Dutroux. Een Belgische vrouw was slachtoffer van het criminele netwerk waar Dutroux bij betrokken was: Regina Louf en ze kwam met haar verhaal naar buiten. Ze werd al snel als fantaste afgeschilderd in de media. Maar ik heb geen enkele aanwijzing gevonden die deze stelling ondersteund. Sterker nog, Regina Louf komt op mij als betrouwbaar en integer over. Ze schreef het boek “Zwijgen is voor daders” over haar jeugd dat in 1998 verscheen maar helaas is uitverkocht. Wel kun je nog steeds de uitzendingen van Zembla over haar bekijken via deze link (deel 1) en deze link (deel2). Regina wist hooggeplaatste daders uit bijvoorbeeld de Belgische politiek die betrokken waren bij het misbruik te benoemen. Geen wonder dat een groot deel van het netwerk ongemoeid bleef lijkt me zo.

En onlangs verscheen er op Netflix een documentaire over het netwerk rond Jeffrey Epstein. Er waren nogal wat “hooggeplaatste” mensen die “gebruik” maakten van de meisjes die werden “aangeboden” door Epstein en zijn partner Ghislaine Maxwell. Waaronder bijvoorbeeld de Britse prins Andrew. Het rituele karakter van dit misbruik ontbrak voor zover ik weet, maar georganiseerd was het zeker.

Niet iedereen die we als “elite” bestempelen is betrokken bij een netwerk dat aan kinderhandel en ritueel misbruik doet. Maar ze zijn er wel degelijk. Anneke Lucas, ook een slachtoffer van ritueel misbruik zei in een interview dat ik van haar zag wel iets daarover wat bij me bleef hangen: In ons systeem is er geen manier om in het centrum van de macht te komen met een goed hart. Hoe hoger je klimt op de ladder van succes, hoe meer je je principes moet opgeven. Bekijk hier naar een video waar Anneke aan het woord is.

Ook is het denk ik zo dat hoe machtiger en rijker je bent, hoe onaantastbaarder je je waant. En tot op zekere hoogte lijkt dat ook te kloppen. Epstein kon jarenlang zijn vervolging tegenhouden doordat hij machtige vrienden had. Er zijn ook verhalen dat hij video opnames maakte van mensen die de meisjes misbruikten waarmee hij zijn klanten kon chanteren. In Nederland weet oud secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink vervolging keer op keer te ontlopen. In Belgie is het netwerk waar Dutroux onderdeel van was niet of maar gedeeltelijk aangepakt.

We kunnen dit tij keren. We willen er niet aan omdat ritueel misbruik zo gruwelijk is. Maar juist daarom kan het blijven bestaan.We moeten met zijn allen willen luisteren naar de overlevers. Niet er blindelings van uitgaan dat alles wat de overheid zegt de waarheid is. Maar ook niet in theorieën gaan geloven die waarheid met fictie vermengen. Overlevers die gerechtigheid en erkenning zoeken worden vaak niet geloofd en ook soms ook nog eens tegen gewerkt door overheden en justitie. En dat maakt hun trauma dubbel zo groot. Luister naar het verhaal van Lou (scroll naar benenden). En beluister de uitzending van Argos. Een programma van de VPRO en HUMAN. Waarschuwing: details zijn soms schokkend.

mijn interview met lou

Obed
09-09-2020

Berichten gemaakt 49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven