Sarah Forsyth

Het boek “Mijn Leven In De Hel” (uit 2009) gaat over een jonge vrouw uit Engeland die gedwongen wordt te werken op de Amsterdamse wallen.

Sarah Forsyth (pseudoniem)

Het leven van Sarah begint in een gezin waarbij de vader sadistisch en gewelddadig is en bovendien zich schuldig maakt aan het seksueel misbruiken van zijn dochter Sarah.

Later maakt ze weer ernstig seksueel geweld mee in een kindertehuis. Daarna hoopt ze op een beter leven en ze werkt een tijdje als kleuterjuf, wat haar erg bevalt. Dus als ze later een advertentie voor kleuterverzorgster voor creche in het buitenland tegenkomt in een krant reageert ze.

Dat had ze beter niet kunnen doen. Aangekomen op schiphol word ze in een auto gesleurd en moet ze onder bedreiging van een pistool haar paspoort in leveren en wordt ze te werk gezet achter een raam in de rosse buurt van Amsterdam. Ze gaat coke en stuff gebruiken om de ellende te kunnen doorstaan. In eerste instantie is John Reece haar pooier, maar later wordt ze “door verhandeld” aan Gregor uit Joegoslavië. Die laatste is nog wreder dan John Reece. Hij voert haar crack zodat ze er een nieuwe verslaving bij krijgt. Van het geld wat ze verdient mag ze niks houden.

“En toen begon ik onbeheerst te sidderen. Mijn hele lijf beefde in enorme, heftige golven en ik had het gevoel dat ik van de rand van de wereld donderde, een eindeloze duistere leegte in.”

Op een gegeven moment is ze getuige van de opname van een snuff-movie. Het slachtoffer wordt na het moeten doorstaan van seksueel geweld om het leven gebracht en dat wordt gefilmd en die opname wordt voor veel geld verkocht. Het is voor Sarah het moment dat ze besluit koste wat kost een moment te zoeken om te kunnen vluchten.

Dat moment komt er uiteindelijk. Haar problemen zijn daarmee niet over. Ze moet vechten tegen haar verslavingen en drankgebruik en een zware vorm van PTSS.

“Niet alle gevangenissen hebben tralies en muren, sommige zitten tussen de oren.”

Mensenhandel en gedwongen prostitutie bestaan in onze tijd nog steeds. Vlak voor onze ogen ook. Ik heb veel respect voor het verhaal van Sarah en hoe ze het heeft opgeschreven. In de media kwam ik mensen tegen die haar boek niet geloven. Ik begrijp niet goed waarom. Het verhaal komt op mij authentiek over. Het is een aangrijpend boek.

(originele titel in het Engels: Slave Girl)

Een paar linkjes:

Artikel van the Sun (Sarah is even in beeld ook)

Artikel Daily Mail

filmpje over rosse buurt amsterdam (engels)
Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven