Room 2806: The Accusation | Netflix Serie

Op Netflix is een mini serie te zien over het seksuele geweld waarvan DSK (Dominique Strauss-Kahn) werd (en wordt) beschuldigd en waar hij mee weg komt. De serie heet “Room 2806: The Accusation” en is een aanrader als je wil zien hoe rijke/machtige witte mannen met seksueel geweld kunnen wegkomen.

De man is op weg de volgende president van Frankrijk te worden en is de baas van het Internationaal Monetair Fonds: de VN-organisatie die de stabiliteit van het internationale monetaire systeem in de gaten houdt. Hij heeft een dus status. Hij logeert in een hotel in de Verenigde Staten en pleegt daar seksueel geweld tegen een vrouw die zijn kamer komt schoonmaken (Nafissatou Diallo). Verderop in de serie komen meer slachtoffers aan het woord, zoals sekswerker Mounia R. Mounia geeft aan bij DSK dat ze iets niet wil maar hij gaat er toch mee door en is ruw en gresnoverschrijdend.

Mounia R (screenshot van de Netflix serie)

Alles wordt door peperdure advocaten uit de kast gehaald om de verklaring van Nafissatou onderuit te halen. Ook dingen uit haar verleden die niks met deze zaak te maken hebben. De openbaar aanklagers zien vervolgens van een rechtzaak af en Nafissatou ziet zich genoodzaakt dan maar te schikken.

Tot op de dag van vandaag heeft DSK geen strafblad en dat toont aan dat je nog steeds weg kunt komen met seksueel geweld zolang je genoeg geld en macht hebt. Wel verliest DSK zijn kans op het presidentschap en uiteindelijk zijn huwelijk met Anne Sinclair, die in eerste instantie bizar lang achter haar man bleef staan.

Obed 27 juli 2021

Nafissatou Diallo (screenshot van de Netflix serie )
Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven