De ervaringsdeskundigheid van Wilmar

Wilmar ::: still uit de videoclip "Hands off, dirty scum!"
Wilmar ::: still uit de videoclip “Hands off, dirty scum!”

Vandaag sprak ik met Wilmar Janssen over haar toekomstplannen. Wilmar is overlever van ernstig seksueel geweld in haar jeugd. Ze wil nu haar ervaringen positief inzetten door het geven van lezingen en het bijstaan van slachtoffers als coördinator en coach.

Voor wie meer wil lezen over haar verleden en wat dat met haar leven heeft gedaan lees dit blog en deze update van een jaar later. Wilmar volgde jarenlang therapieën om haar verleden een plek te kunnen geven en ze voert nog steeds gesprekken.

Wilmar is werkzaam in de hulpverlening en wil dit werk er naast gaan doen. Ze wil onder meer lezingen en workshops geven op scholen en bij instellingen. Ze is op dit moment bezig haar plannen uit te werken en verder vorm te geven, maar je kunt haar nu al benaderen voor meer informatie. Je kunt haar bereiken op via email: wilmarjanssen@gmail.com.

Wilmar is ook muzikante en ze speelt in de band the Roosterz. De tekst van het nummer “Break the Silence” uit het jaar 2018 is van haar. Ze zei daar destijds dit over: “Alles zou bespreekbaar moeten en mogen zijn. Ook seksueel misbruik. JUIST seksueel misbruik, omdat dit toch 1 van de meest lastige onderwerpen is om naar buiten te brengen. Ik als overlever van seksueel geweld, worstel bijna mijn hele leven al met het taboe. En dit wil ik doorbreken. Met Break the Silence heb ik mijn eigen eerste stap gezet om een ieder met een opgelegd zwijgen, moed te geven om voor jezelf te gaan staan en de stilte te doorbreken.”Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven