Wilmar’s verhaal: Sentenced for life ::: Update 2020

A year further, many mountains conquered!

Wilmar

Een jaar geleden zette ik mijn verhaal online, wereldwijd te lezen. Dit was een stap, een cruciale stap in mij proces. Alhoewel ik al zoveel stappen gezet had in mijn proces, door therapie te volgen, mijn verhaal met de dierbare vrienden om mij heen te delen, was dit toch voor lange tijd een brug te ver. Een reden daarvoor waren de gevoelens van schuld en schaamte, zoals ik al benoemde in mijn verhaal. Ook het idee dat je niet als volwaardig en ‘normaal’ functionerende in de maatschappij geaccepteerd wordt. Daar was ik ook altijd bang voor, net als voor zoveel andere dingen.

En wauw, alle reacties die ik toen gekregen heb… Wow! in één woord. Alleen maar LIEFDE en RESPECT.
Dit toch gedaan te hebben, heeft mij zoveel verder geholpen.

Ja, ik heb nog steeds last van angsten, van herbelevingen en van dissociaties, maar, het heeft mij ook zoveel opgeleverd. Steeds meer als één geheel kunnen en durven voelen. De vele activiteiten die onderneem, bijvoorbeeld een zangtraining en deelnemen aan het project van Obed die een nummer schreef met dit thema en meedoen in de bijbehorende videoclip te kunnen integreren met de rest van mijn leven. Het hele idee dat ik dit deel van mijn leven door angst, schaamte en schuld weg moet stoppen, bang voor de oordelen van anderen is er bijna niet meer.

Ik weet, ik heb nog wat beren op mijn weg, wat modder op mijn lijf om af te spoelen, maar lieve mensen, het is het echt waard!

Mijn therapie afspraken zijn afgebouwd, er zit zoveel verbetering op emotioneel, sociaal en seksueel vlak. En daar heeft het delen van mijn verhaal met jullie reacties daarop een heel groot aandeel in gehad.

Dank jullie allen en let’s go forward!

Mochten jullie verhalen willen delen, tips, tricks, or whatever, you can count on me. Zoek me op via facebook.
Go for it! Het is haalbaar!

Wilmar Janssen 03-07-2020

linkjes
Voeg Wilmar toe op facebook
Wil je ook je verhaal publiceren op deze site? stuur een email

de videoclip “hands off, dirty scum! (or you will get some)” met o.a. wilmar

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven