Roman Polanski: regisseur en verkrachter

Kan iemand een geniale regisseur zijn en verkrachter tegelijk? Ja. Roman Polanski is zo iemand. In 2020 kwam actrice Charlotte Lewis naar buiten met haar verhaal. Ze vertelde dat ze op 16 jarige leeftijd was verkracht door Polanski. En onlangs doken er beelden op uit 1979 waarin Polanski vertelde over zijn veroordeling in 1977 voor het verkrachten van een 13 jarig meisje. In plaats van haar een meisje te noemen heeft hij het over een “young woman“.

In onderstaand interview met het YouTube kanaal “REALWOMEN/REALSTORIES” verteld Lewis over de gevolgen van het naar buiten brengen van haar verhaal. Ze verteld dat ze niet werd geloofd en dat er veelvuldig aan victimblaming werd gedaan. Zo werd ze een prostitué genoemd en een verleidster. Bekijk het verhaal van Charlotte:

Seksueel roofdier Weinstein zette in 2009 een petitie op om Polanski vrij te krijgen. Polanski was namelijk gearresteerd in Zwitserland en dreigde te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten omdat hij in 1977 in Californië het 13 jarige meisje Samantha Jane Gailey had verkracht en daarvoor destijds was veroordeeld. Polanski wou niet de gevangenis in en was de Verenigde Staten daarop ontvlucht. De petitie werd door veel Hollywood prominenten getekend. Volgens Weinstein was Polanski een zondebok.

In een schokkend interview uit 1979 verteld Polanski aan Martin Amis “Judges want to fuck young girls, Juries want to fuck young girls — everyone wants to fuck young girls!” Hij verteld dat hij van jonge meisjes meisjes houd en denkt te weten dat ze hem ook leuk vinden. Verder geeft hij aan destijds te hebben geweten dat het meisje eerder “seksuele ervaring” had opgedaan (lees: seksueel misbruik!) en hij lijkt dat te willen aanwenden om hemzelf vrij te pleiten omdat eerdere daders ook geen rechtszaak aan hun broek kregen. Ook noemt hij Samantha een “young women” in plaats van kind. En ze was toch echt een kind. Ze was 13.
Bekijk een deel van het interview met Martin Amis hier:

Obed
29-08-2021

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven