NPO uitzending over online seksueel geweld

Op 15 november 2022 was de documentaire “the Children in the Pictures” te zien op de NPO. Het werd uitgezonden door de VPRO en de NTR. In de uitzending word duidelijk dat de seksuele uitbuiting van kinderen via internet het snelst groeiende zware misdrijf is ter wereld. En dat ondanks dat wereldwijd nog geen duizend politiemensen bezig zijn met de preventie ervan.

De documentaire zoomt in op de Australische Task Force Argos. Het is een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik. Onder leiding van rechercheur-inspecteur Jon Rouse besteedt het team elk moment van de dag aan het doorzoeken van enorme hoeveelheden materiaal met seksueel misbruik van kinderen, op zoek naar essentiële aanwijzingen die hen kunnen helpen de jonge slachtoffers te redden. En naarmate de technologie zich ontwikkelt, neemt ook de bedreiging voor de kinderen toe.

De docu is een aanrader als je meer wil weten over dit onderwerp. Het wereldwijde gebrek aan prioriteit bij justitie en politie voor deze vorm van zware criminaliteit is schokkend. De mensen die zich ermee bezig houden doen wat ze kunnen, maar komen om in het werk. Ik ben vaak niet zo blij met de rol van de politie in onze maatschappij, maar deze Australische task force doet absoluut goed werk. Dat in tegenstelling tot de rol van justitie en politie soms speelt in Nederlandse zedenzaken. Bijvoorbeeld als het gaat om het de hand boven het hoofd te houden van een voormalige topambtenaar binnen justitie zelf. Te lezen in deze blog. En in deze blog.

De docu “the Children in the Pictures” is hier te zien.

screenshot uit de uitzending
Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven