Nominatie uitzending Argos over Ritueel Misbruik

ritueel misbruik - bron: VPRO
ritueel misbruik – bron: VPRO

De uitzending van Argos over Ritueel Misbruik van 27 juni 2020 is genomineerd voor een Tegel in de categorie onderzoek. De Tegel is een journalistieke jaarprijs. Het onderzoek naar Ritueel Misbruik werd gedaan door Sanne Terlingen & Huub Jaspers. In de uitzending is te horen hoe Argos verklaringen ontving van 140 mensen die aangaven slachtoffer te zijn van georganiseerd kindermisbruik met rituele kenmerken.

Met name door deze gedegen onderzoeksjournalistieke uitzending werd er een motie aangenomen door de Tweede Kamer die opdracht geeft ritueel georganiseerd misbruik te onderzoeken in Nederland. De motie die werd ingediend op 5 oktober 2020 was nodig want minister Grapperhaus weigerde in eerste instantie onderzoek in te stellen. Op 1 december 2020 nam de voltallige Tweede Kamer ook nog een motie aan om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de werkwijze, de wetenschappelijke onderbouwing en de visie, de officiële en onofficiële doelstellingen van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zonderzaken (LEBZ). Het LEBZ speelt een rol in het bagatelliseren van het probleem en nam aangiftes niet in behandeling. En stelde zelfs ‘dat er noch in Nederland, noch elders in de wereld ooit bewijs is gevonden voor ritueel misbruik’. Wie de uitzending van Argos luistert weet wel beter. En ook in Duitsland is er bewijs van. Daar is een Infoportal Rituelle Gewalt te vinden. De website documenteert rechtszaken en verhalen van slachtoffers van onder meer Ritueel Misbruik. Oprichter en coördinator is de journaliste Claudia Fischer.

Ritueel Misbruik wordt helaas vaak in verband gebracht met de waandenkbeelden van QAnon en daarom afgedaan als onzin en dat is super tragisch voor de echte slachtoffers van georganiseerd/ritueel misbruik die er wel degelijk zijn. Ik schreef er deze blog over.

het onderzoek naar ritueel misbruik zou worden uitgevoerd door het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum, maar deze gaf de opdracht terug. Reden ervoor is dat het centrum ‘tot de conclusie is gekomen dat het onderzoek niet op een methodologische verantwoorde manier kan gebeuren, en dat de uitkomsten daarom van onvoldoende wetenschappelijke kwaliteit zullen zijn.’ Groen Links, SP en de PvdA hebben daarna de demissionaire minister opgeroepen op alsnog te starten met een onderzoek. Met succes. Eind maart heeft Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een commissie in het leven geroepen die onderzoek gaat doen naar aard en omvang van sadistisch kindermisbruik.

Obed
07-04-2021

Berichten gemaakt 94

3 gedachten over “Nominatie uitzending Argos over Ritueel Misbruik

  1. De journalisten van Argos hebben volgens Dr. Bram Brouwer, onafhankelijk waarheidszoeker, helemaal geen gedegen onderzoek naar ritueel misbruik uitgevoerd. De therepeuten en de “slachtoffers” zitten samen in een elkaars versterkend verhaal waarvan de inhoud elke keer heftiger en absurder wordt. Het hele artikel kunt u vinden op zijn website: https://www.brambrouwer.nl/index.php/nl-nl/alle-bb-columns/383-satanisch-ritueel-misbruik#het-argos-bewijs-beschouwd
    Ik geloof Dr. Brouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven