De gevolgen van seksueel misbruik op mijn leven ::: Update 2020

Op 4 juni 2019 publiceerde ik een blog over de gevolgen van seksueel misbruik op mijn leven. In eerste instantie op mijn activisme-blog-website (https://obedbrinkman.noblogs.org) maar kort erop lanceerde ik deze website en zette het document daar op. Je leest het document via deze link: https://www.stopseksueelgeweld.nl/de-gevolgen-van-seksueel-misbruik-op-mijn-leven/ Deze blog is een update. Ik ben van plan jaarlijks een update te publiceren.

Obed Brinkman

Ik eindig het document met een paar voornemens: het uitproberen van haptonomie, het beginnen aan een nieuwe therapie, het schrijven en uitbrengen van een track over seksueel geweld, een tattoo met dat thema.

Haptonomie
Ik heb dit geprobeerd maar het beviel me niet. Wellicht lag het aan de therapeute. En misschien probeer ik het ooit bij iemand anders. Maar voor nu: terug de vrieskist in.

Therapie
Door allerlei oorzaken was er een enorme vertraging met de start van therapie. Ik ben nu, bijna een jaar later, bezig met therapie. Gesprekken. Het begin is er. Ik hoop dat t wat gaat doen op korte en lange termijn.

Nummer
De aangekondigde track heb ik geschreven. Ik vond het tijd om mijn boosheid te uiten samen met een groep lotgenoten. Misbruikslachtoffers zijn overlevers. En soms blijft het daarbij. En hoe begrijpelijk dat ook is denk ik dat je door het uiten van je boosheid naar de dader en deel van je leven terug pakt. En muziek is daar zo’n mooi medium voor. Boosheid is een vorm van afstand nemen. De pleger op afstand duwen. Ik noemde de track “Hands off, dirty scum! (or you will get some)“. Ik nam de track op met behulp an een aantal lotgenoten en muzikanten en maakte de clip er ook bij. Je ziet het hier. Ik heb ondertussen ideeën over een tweede track met seksueel geweld als onderwerp. Een met een andere invalshoek dan “Hands off, dirt scum!”. Daarover later meer.

Tattoo
Heb ik juli 2019 laten zetten door Alex. het ontwerp is van Henna. Ze ontwierp het tevens als logo voor deze website. Ook liet ik stikkers en buttons maken met haar ontwerp. Ze zijn bijna op en dat is een goed teken.

Website
En ik ben dus deze website begonnen waar ik blogs plaats en items over nieuws, boeken, tv programma’s. Alles gerelateerd aan seksueel geweld en seksueel misbruik. Ook hebben Wilmar, Bas en een anonieme schrijfster hun persoonlijke verhaal gepubliceerd. Bas in de vorm van een interview. Deze verhalen zijn voor mij het meest bijzonder en mocht iemand (al dan niet anoniem) zijn of haar verhaal kwijt willen: deze website is daar ook voor bedoeld. Je verhaal opschrijven en in de openbaarheid brengen werkt helend. Mail je verhaal naar info@stopseksueelgeweld.nl Verder was ik te horen in een podcast van NPO Radio1 en verscheen er een artikel in het Dagblad van het Noorden. Komend jaar wil ik verder het onderdeel video verder uitbreiden. Met interviews en wellicht een vlog.

Progress
Al bovenstaande dingen hebben er toe bij gedragen dat ik weer een stuk verder ben. Openheid is the key naar verwerking van seksueel trauma. Juist omdat seksueel misbruik zich vaak afspeelt achter gesloten deuren. Met het naar buiten brengen van je verhaal geef je een signaal af: Ik hoef me niet te schamen voor wat een ander mij aandeed. Tevens help je anderen een drempel over hetzelfde te doen en hoe meer verhalen er zijn, hoe meer mensen zich bewust zijn van de extreme gevolgen die seksueel trauma op iemands leven heeft. Zowel op korte als op lange termijn. En bewustzijn van het feit dat er zoveel daders zijn nog steeds. Bewustzijn bij veel mensen kan helpen met het voorkomen van nieuwe slachtoffers.

Struggles
Struggles zijn er uiteraard nog steeds. Het trauma, hoewel wat minder zwaar zo langzamerhand, zit nog steeds diep en op vele lagen. Ups en downs. Downs als is in depressieve tijden. Momenten van er niet meer willen zijn ook. Maar die houden nooit heel lang aan en hoe ouder je wordt hoe meer je jezelf leert kennen. En dat maakt het makkelijker er vertrouwen in te hebben dat dat soort momenten ook weer overgaan.

Het onderwerp van seksueel geweld blijft gevoelig. Laatst keek ik de 4-delige serie op Netflix over Jeffrey Epstein (lees mijn blog erover: hier) en daar raakte ik weer behoorlijk van in de war. Dan wordt het trauma weer aangeraakt en komen de paniek gevoelens al snel naar boven. Met mensen bellen helpt mij in zo’n situatie weer terug op aarde.

Intimiteit blijft lastig. Je openstellen voor iemand, lichamelijk en emotioneel is nog steeds een issue bij mij. De drempel is vele malen hoger dan bij “normale” mensen. Het roept oude angsten op. Dat maakt mijn leven bij vlagen eenzaam en dat doet pijn.

Grenzen aangeven soms moeilijk. Nog steeds.

Volgend jaar weer een update.
Stay Aware! Stop Sexual Violence Now!

Obed
04-06-2020

Berichten gemaakt 94

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven