Binnenwereldreiziger Blog

Roos van den Wildenberg (foto © Roos)

Via de website van de Blauwe Maan kwam ik in contact met Roos van den Wildenberg. Ze heeft een blog waar ze haar binnenwereldreisverslagen deelt over het seksueel misbruik wat ze moest ondergaan en de gevolgen daarvan op haar leven. Roos werd jarenlang behandeld voor een bipolaire 2 stoornis bij de GGZ. Maar het bleek dat de diagnose niet klopte, maar dat haar klachten werden veroorzaakt door een posttraumatische stress-stoornis.

Roos: “In 2017 kreeg ik de diagnose bipolaire 2 stoornis. Bijna 4 jaar na mijn diagnose bleek dat ik geen bipolaire 2 stoornis had, maar een posttraumatische stress stoornis, ontstaan door een onverwerkt vroeg kinderlijk trauma. 
Op 5-jarige leeftijd ben ik seksueel misbruikt. Daar heb ik 32 jaar lang niet over kunnen en durven praten. Mijn onverwerkte trauma zorgde ervoor dat ik last kreeg van een Posttraumatische Stress-Stoornis. De PTSS klachten werden verward met een bipolaire 2 stoornis, omdat ik wel bipolaire klachten had: veel energie- en stemmingswisselingen die van hypomaan naar (zwaar) depressief gingen.

Ik vertelde niet over mijn trauma. Dus niemand wist wat er precies in mijn binnenwereld aan de hand was. Begin september 2020, toen mijn oudste dochter vijf jaar was, durfde ik eindelijk over het misbruik, mijn geheim, te gaan praten. Ik moest wel. De last werd te zwaar.

In januari 2021 ben ik in behandeling geweest bij PSYTREC. Die behandeling heeft me enorm geholpen! De schade van het misbruik bepaalt niet langer mijn leven. Eindelijk kon ik voelen waar ik 32 jaar naar had verlangd: Ik ben veilig en ik kan het leven aan! Zo vond ik mezelf terug, mijn thuis.

Ik begon mijn blog eind december 2018. Om mijn reis naar herstel bij te houden voor mezelf en voor iedereen die zich geholpen en/of gesteund voelt door mijn verhaal. Ik vind dat seksueel misbruik en de schade die dat met zich meebrengt bespreekbaar moet zijn. Ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen met mijn blog www.binnenwereldreiziger.nl “

Berichten gemaakt 59

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven